flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Права, обов’язки й відповідальність неповнолітніх – головні теми діалогу шестикласників ліцею з суддею-спікером ХАС

12 лютого 2024, 10:57

З якого віку та за які правопорушення підлітка можуть притягнути до кримінальної відповідальності? Чому за дітей-правопорушників відповідають батьки? Як розпізнати булінг та протистояти кривднику? Яке місце апеляційного суду у судовій системі України? Який суд головний? Це лише дещиця з питань, які гості апеляційного суду – учні 6-Г класу Ліцею №18 (м. Хмельницький) – обговорили з суддею-спікером ХАС Ларисою Грох.  

Не оминули й питань про особистий досвід судді: початок кар’єри, найскладнішу і пам’ятну справи, про тривалість розгляду справ в апеляційному суді, про те, чи дискутують судді, коли ухвалюють рішення?

Зрештою школярі й самі мали нагоду сісти у суддівські крісла й спробувати себе у ролі вершителів правосуддя: «судили» Лисичку, котра заволоділа хатиною Зайчика, який її прихистив.

Помічниця голови апеляційного суду Аліна Вінярська нагадала юним гостям про права й обов’язки дитини, розповіла про структуру судової влади України, специфіку роботи суду апеляційної інстанції, ознайомила з атрибутами судової влади та провела інтерактивну екскурсію судовими залами.

Пресслужба Хмельницького апеляційного суду