flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Суд потрібен, щоб була справедливість»

23 жовтня 2018, 16:22

«Суд потрібен, щоб була справедливість», «А я думаю, що суд потрібен, щоб допомагати людям» – третьокласники Хмельницької СЗОШ №33 наввипередки тягнуть руки, аби відповісти на запитання судді Хмельницького апеляційного суду Наталії Федорової: «Навіщо потрібен суд?» У перерві між засіданнями служителька Феміди поспілкувалася із маленькими відвідувачами апеляційного суду.

 

«А коли у вас було останнє засідання?», – не вгамовуються школярі. «Хвилин двадцять тому», – дивлячись на годинник, відповідає суддя. «Ого!», – у залі чути відверті вигуки здивування. «А скільки справ ви розглянули за весь час?» – сиплять питаннями. «Може десять тисяч, може двадцять, а може й тридцять», – посміхається Наталія Федорова. На обличчях дітлахів ще більше щирого подиву.

Після дитячого «бліц-опитування» суддя розповідає про те, чому важливо вчитися та чого не можна робити дітям, щоб їхні батьки не відповідали за це перед законом. Про свою професійну роль у суді також розповіли помічник судді Ірина Лях та судовий розпорядник Віта Сівіцька, про те, хто ще допомагає суддям у повсякденній роботі, які атрибути судової влади поділилася помічниця голови суду Аліна Вінярська.

На завершення відвідин апеляційного суду – традиційне, хоч й ігрове, судове засідання.

 

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду