flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В апеляційному суді відбулися змагання з майстерності судовоі промови

16 жовтня 2018, 10:15

У Нідерландах судді тренують адвокатів, як їм бути переконливими перед лицем Феміди. Хмельницькі судді вирішили почати ще раніше – зі студентів. Відтак, днями в апеляційному суді відбулися змагання для майбутніх правників з майстерності судової промови – дебати з цивільного права та процесу. Оцінювали молодь і давали їм практичні поради професійні судді палати із розгляду цивільних справ Хмельницького апеляційного суду.


Першість здобули гості турніру з міста Терпоноля – команда «Логос» (Ірина Качунь, Уляна Лукащук Галицького коледжу імені В’ячеслава Чорновола. Друге місце посіли студенти цього ж закладу – команда «Галичани» (Орест Борух, Софія Зайченко). Третій приз здобула команда Хмельницького університету управління та права - «The Suits» (Катерина Долинна, Римма Мудрик). Відзнаку найкращого оратора змагань отримала Римма Мудрик (ХУУП, 4 курс).


Досить переконливими та успішними були й інші учасники дебатів: команди «Вікторія» (Вікторія Нагребельна, Дарія Беднарська) та «Перемога» (Наталія Ястремська, Мар’яна Травка-Ганжуга), студентів 4-го курсу Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту.


Як відзначили самі учасники змагань, для них це був надзвичайно корисний досвід. Молоді люди здобули цінні навички ведення справжніх судових дебатів. За їх словами, у своїх навчальних закладах вони організовували модельні судові засідання, однак змагання в реальних судових залах і за участю реальних служителів Феміди для усіх стало позитивним стрес-фактором і виходом із "зони комфорту". За відгуками викладачів, для них теж було цікаво спостерігати за своїми студентами і в майбутньому цей досвід вони врахують в організації навчального процесу.


Захід проходив у рамках просвітницького проекту Хмельницького апеляційного суду «Зрозуміле правосуддя».


Прес-служба Хмельницького апеляційного суду