flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ХАС Тетяна Спірідонова взяла участь у нараді ВС, присвяченій визначенню ключових проблем функціонування судової влади та перспектив їх вирішення

18 березня 2024, 12:50

15 березня на зустрічі з головами апеляційних судів України Голова Верховного Суду Станіслав Кравченко зауважив на стан здійснення судочинства у 2023 році, ключові правові висновки, сформульовані ВС, та окреслив коло питань, які необхідно вирішити, щоб покращити ситуацію в системі правосуддя.

Серед них – належна організація роботи судів в умовах воєнного стану, поповнення кадрового складу судів, диджиталізація судочинства, підвищення рівня оплати праці працівників апаратів судів першої та апеляційної інстанцій, налагодження механізмів комунікації між судами й удосконалення підходів до комунікації із суспільством.

Станіслав Кравченко наголосив на необхідності формування нової мережі судів шляхом їх укрупнення. Така потреба зумовлена, зокрема, необхідністю узгодження мапи судів з адміністративно-територіальним устроєм, а також для того, щоб запобігти випадкам, коли через недостатню кількість суддів у суді неможливо сформувати колегію для розгляду справи, повідомляє ВС.

Докладніше: https://cutt.ly/Ew080tP8

Фото з сайту Верховного Суду

Пресслужба Хмельницького апеляційного суду