flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ярмолинецький суд ухвалив вирок депутату сільради, що для себе вирощував і виготовляв канабіс

02 жовтня 2020, 14:17

Ярмолинецький районний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та підозрюваним: визнав останнього винним у вчиненні кримінального проступку, передбаченого частиною 1 статті 310 КК України (незаконне вирощування конопель в кількості від 10 до 50 рослин) та злочину, передбаченого частиною 2 статті 309 КК України (незаконне придбання, виготовлення та зберігання наркотичних засобів без мети збуту, вчинене повторно) і призначив обумовлене остаточне покарання – 3 роки позбавлення волі, та звільнив його від відбування покарання з випробуванням на 2 іспитових роки.

Як встановив суд, торік 46-річний житель села Ярмолинецького району (депутат сільської ради), не маючи ліцензії на відповідний вид діяльності, незаконно виростив (розрихлював землю, знищував бур’яни) на присадибній ділянці 17 рослин конопель. Їх під час санкціонованого обшуку 22 серпня 2019 року знайшли працівники поліції. Також правоохоронці виявили у будинку пакет і картонну коробку з канабісом (більше 10 г у перерахунку на висушену речовину) і фольгу з нашаруванням чорного кольору, яке, за висновками експертів, є екстрактом канабісу.

В ході досудового слідства між прокурором і підозрюваним було укладено угоду про визнання винуватості, згідно з якою сторони дійшли згоди щодо формулювання обвинувачення та кваліфікації дій за частиною 2 статті 309 КК України та частиною 1 статті 310 КК України, а також про призначення остаточного покарання у виді позбавлення волі та звільнення від відбування покарання на іспитовий строк.

У судовому засіданні обвинувачений беззастережно визнав себе винуватим, повідомив, що добровільно уклав угоду і розуміє її наслідки.

Суд зазначає, оскільки умови угоди про визнання винуватості відповідають вимогам Кримінального процесуального кодексу України та Кримінального кодексу України, не порушують права, свободи чи інтереси сторін або інших осіб, то є усі необхідні матеріальні і процесуальні підстави для затвердження цієї угоди та призначення узгодженого покарання.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.

Довідково: відповідно до статей 468, 469 КПК України, у кримінальному провадженні щодо кримінальних проступків, злочинів невеликої чи середньої тяжкості, тяжких злочинів, внаслідок яких шкода завдана лише державним чи суспільним інтересам, може бути укладена угода про визнання винуватості.

Пресслужба Хмельницького апеляційного суду