flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Штраф і відшкодування шкоди: суд ухвалив вирок жителю Полонного за побиття жінки

26 жовтня 2020, 16:07

Полонський районний суд визнав 37-річного жителя м. Полонне винним у заподіянні умисного легкого тілесного ушкодження (ч. 1 ст. 125 КК України) та призначив йому покарання у виді 850 гривень штрафу. Також суд частково задовольнив цивільний позов потерпілої – стягнув з обвинуваченого на її користь 1230 грн матеріальної шкоди, 2000 грн – моральної та 500 грн витрат на надання професійної правничої допомоги.

Як встановив суд, події розгорталися серед дня у липні цього року в Полонному: обвинувачений під час суперечки з потерпілою, на ґрунті неприязних стосунків, двічі долонями вдарив її по обличчю. У результаті жінка отримала легкі тілесні ушкодження. На їх лікування витратила 1230 гривень, які просила стягнути з кривдника разом із моральною шкодою.

Обвинувачений свою вину, як і заявлений цивільний позов потерпілої, визнав повністю.

«Цивільним позивачем в підтвердження своїх позовних вимог надано квитанції на придбання ліків на суму 1230 грн, а тому ця сума підлягає до задоволення в повному обсязі. (…) Судом встановлено, що внаслідок протиправних дій обвинуваченого потерпіла отримала легкі тілесні ушкодження, у вигляді синця в ділянці підборіддя справа, синця в лівій підочній ділянці. Враховуючи характер і глибину душевних, емоційних, моральних страждань, фізичний біль, яких зазнала потерпіла внаслідок спричинення їй тілесних ушкоджень, їх тривалість, характер немайнових втрат, зміни в особистому житті та суттєві незручності в повсякденному житті, розмір такої шкоди, з врахуванням ступеня моральних страждань, порушення нормального способу життя потерпілої, суд визначає в розмірі 2000 грн», – ідеться у вироку суду.

Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.

Пресслужба Хмельницького апеляційного суду