flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Ізяславі засудили чоловіка, що палицею побив матір

10 грудня 2020, 14:18

Ізяславський районний суд визнав винуватим 32-річного жителя Ізяславського району в умисному заподіянні легкого тілесного ушкодження (частина 1 статті 125 КК України) та призначив йому покарання у виді штрафу в розмір тридцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 510 гривень.
За вироком, цьогоріч у серпні під час конфлікту з матір’ю син схопив дерев’яну палицю, що стояла біля хати, і почав бити жінку, здебільшого по ногах. У результаті побиття вона отримала тілесні ушкодження, які, згідно з висновком експерта, відносяться до категорії легкого ступеня тяжкості.
У суді обвинувачений не оспорював обставини вчинення кримінального правопорушення, попросив вибачення у матері. Вона ж запевнила, що примирилася із сином і просила його суворо не карати.
При призначенні покарання суд визнав пом'якшуючими обставинами щире розкаяння, визнання вини та активне сприяння розкриттю злочину. Обставиною, що обтяжує покарання – вчинення кримінального правопорушення щодо особи, з якою винний перебуває у сімейних відносинах. Також врахував, що чоловік раніше судимий, має постійне місце проживання, за яким характеризується посередньо, офіційно не працює, на обліку у лікаря психіатра та нарколога не перебуває.
Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.
Пресслужба Хмельницького апеляційного суду