flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Бізнес на крадіжках: суд ухвалив вирок жінці, що крала в супермаркетах червону ікру та горіхову пасту й торгувала ними

21 грудня 2020, 15:44

Нетішинський міський визнав винною 30-річну місцеву жительку у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена повторно) та призначив їй покарання за сукупністю злочинів, шляхом частково складання покарань за кількома вироками, у виді 4 років 7 місяців позбавлення волі. 

Як встановив суд, в грудні минулого року в Нетішині неодноразово судима за крадіжки місцева жителька викрала в магазині побутової хімії два набори з чоловічими картриджами для гоління, а із двох супермаркетів протягом цьогорічного березня періодично виносила, не розплатившись, ковбасу, шоколадно-горіхову пасту «Nutella» та червону ікру. Загальна сума викраденого перевищила 5,5 тисяч гривень.

У судовому засіданні жінка свою вину визнала частково: каже, вкрала картриджі, які продала одразу на вулиці за пів ціни, ковбасу, яку їли вдома, та 13 банок горіхової пасти й 12 банок ікри, якими торгувала. Але запевнила, що крала тільки в одному супермаркеті, крадіжку в іншому заперечила.

Однак усі дії і обставини вчинення крадіжок в магазинах зафіксували відеокамери. А свідчення обвинуваченої спростувала директорка супермаркету, повідомивши, що, шукаючи іншого злодія на відео, випадково побачила, як жінка краде шоколадну пасту. І коли її помітила в магазині наступного дня, то чекала на виході, щоб розібратися в ситуації. Та зізналася і пообіцяла принести гроші за товар, утім, так і не повернулася.

«Оцінивши досліджені в судовому засіданні докази, суд дійшов висновку, що вина обвинуваченої у вчиненні інкримінованого їй  злочину є доведеною, її дії правильно кваліфіковані органом досудового розслідування за ч. 2 ст. 185 КК України, як таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно», – зазначено у вироку, який ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.

Пресслужба Хмельницького апеляційного суду