flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Удень украв – увечері повернув. Суд призначив крадієві велосипеда покарання, не зазначене у санкції інкримінованої статті

26 січня 2021, 11:40

Полонський районний суд визнав винним 60-річного жителя Полонного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка чужого майна, вчинена повторно, з проникненням в приміщення) та призначив йому покарання із застосуванням положень частини 1 статті 69 КК України у виді 6 місяців арешту.

За вироком, удень 25 листопада 2020 року в Полонному раніше неодноразово судимий місцевий житель через незамкнені двері проник до чужого сараю, звідки викрав велосипед марки «Мінськ» вартістю 826 грн. Та коли дізнався, що його розшукує поліція, увечері повернув велосипед власниці, поставивши біля її будинку.

У суді чоловік свою вину визнав повністю. Підтвердили її і письмові докази та відео з камер спостережень.

Призначаючи покарання суд, зокрема, врахував обставину, що його обтяжує, – рецидив злочинів, а такими, що пом’якшують покарання, визнав щире каяття, добровільне повернення викраденого майна, активне сприяння у розкритті злочину.

«Беручи до уваги наявність у (обвинуваченого) трьох обставин, що пом'якшують покарання, невелику вартість викраденого майна, що істотно знижує ступінь тяжкості вчиненого ним кримінального правопорушення, його похилий вік, а тому суд вважає за можливе при призначенні покарання застосувати положення ч.1 ст.69 КК України та перейти до іншого, більш м'якого виду покарання, не зазначеного в санкції ч.3 ст.185 КК, обравши таке у виді арешту», – зазначає суд.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Пресслужба Хмельницького апеляційного суду