flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Нетішині суд ухвалив вирок місцевому жителю за крадіжку з гаража, який він продав понад 10 років тому

10 лютого 2021, 13:16

Нетішинський міський суд визнав 45-річного нетішинця винуватим у крадіжці, поєднаній з проникненням в інше приміщення (частина 3 статті 185 Кримінального кодексу України), та призначив йому покарання – 3 роки позбавлення волі, проте звільнив від його відбування з випробуванням на 1 рік іспитового строку.

За вироком, торік на початку грудня в Нетішині місцевий житель за допомогою ключа відчинив двері чужого гаража, що знаходився на території гаражного кооперативу, і непомітно виніс звідти кутову шліфмашинку вартістю 667 гривень.

У судовому засіданні чоловік розповів, що той гараж продав більше десятка років тому потерпілому. Проте знайшовши запасний ключ від уже чужого приміщення, вирішив ним скористатися – і зайти всередину. Там взяв кутову шліфувальну машинку та поніс у гуртожиток. Але вже наступного дня до нього приїхала поліція і він віддав викрадене. У скоєному щиро розкаявся, сказав, що вибачився перед власником гаража, просив суворо не карати.   

Потерпілий пояснив, що запідозрив неладне, коли помітив, що замок у дверях гаража замкнений на два, а не традиційні три обороти. Далі роздивився – побоювання підтвердилися: зникла шліфмашинка, яку нещодавно купив. Тож подзвонив у поліцію.

Обираючи вид та міру покарання обвинуваченому, суд, зокрема, врахував, що він вчинив кримінальне правопорушення, яке відповідно ст. 12 КК України, належить до тяжкого злочину, не працює, вперше притягується до кримінальної відповідальності, думку потерпілого, який просив суворо не карати. Крім цього, також «поведінку обвинуваченого після вчинення інкримінованого йому злочину, який усвідомлюючи свою провину, зробивши належні висновки, дав критичну оцінку своїм злочинним діям».

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Пресслужба Хмельницького апеляційного суду