flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Побив ексдружину на очах у відвідувачів торговельного центру: суд оштрафував кривдника

19 квітня 2021, 15:49

Городоцький районний суд визнав винуватим 44-річного жителя м. Городок в заподіянні легких тілесних ушкоджень (частина 1 статті 125 Кримінального кодексу України) та оштрафував його на 595 гривень (35 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

Удень 27 січня цього року чоловік прийшов до магазину у торговельному центрі в Городку, де працює продавцем його колишня дружина, аби з’ясувати з нею стосунки. Під час суперечки схопив жінку за волосся й почав тягти від каси до коридору. При цьому бив її кулаком в обличчя, допоки не втрутився свідок. Тим часом дісталося й жінці, що намагалася захистити жертву: кривдник розбив кулаком їй губу.

У ексдружини обвинуваченого медики діагностували забійні рани м’яких тканин обличчя та підшкірні крововиливи, які за своїм характером належать до категорії легких тілесних ушкоджень.

Під час судового розгляду справи чоловік свою вину у вчиненні інкримінованого проступку визнав, проте давати показання відмовився на підставі ст. 63 Конституції України.

Потерпілі жінки та свідок підтвердили обставини вчинення кримінального правопорушення.

Оцінивши досліджені в судовому засіданні докази, суд дійшов висновку про доведеність вини чоловіка у заподіянні легких тілесних ушкоджень.

При призначенні покарання суд, зокрема, врахував, що 44-річний городчанин раніше притягувався до кримінальної відповідальності, проте був звільнений у зв’язку з дійовим каяттям, не перебуває на обліку у психіатра і нарколога. Обставиною, яка обтяжує його покарання, суд визнав вчинення кримінального проступку  щодо колишнього подружжя, обставин, що пом’якшують покарання, суд не встановив.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Пресслужба Хмельницького апеляційного суду