flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обвинувачений у побитті знайомого сплатить штраф: суд затвердив угоду про примирення

27 квітня 2021, 16:21

Полонський районний суд затвердив угоду про примирення, укладену між потерпілим та обвинуваченим. Визнав останнього винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров’я) та призначив узгоджене сторонами покарання у виді 850 грн штрафу.

За вироком, цьогоріч у січні на подвір’ї одного з будинків села Велика Березна Шепетівського (Полонського) району між двома чоловіками розгорілася словесна суперечка. 30-річний місцевий мешканець, обурившись образливими висловлюваннями опонента, тричі вдарив його кулаком в обличчя. Як наслідок, медики діагностували у потерпілого рану, гематоми та синець на обличчі – тілесні ушкодження, які належать до категорії легкого ступеня тяжкості, як такі, що спричинили короткочасний розлад здоров’я.

У судовому засіданні обоє чоловіків просили затвердити укладену між ними угоду про примирення.

Суд встановив, що обвинуваченому обґрунтовано інкримінують вчинення кримінального проступку, передбаченого ч.2 ст.125 КК України. При цьому він цілком розуміє права й наслідки укладення та затвердження даної угоди, характер обвинувачення, вид покарання, на яке погоджується, а також інші заходи, які будуть застосовані до нього у разі затвердження угоди судом. Розуміє наслідки й потерпілий, який претензій матеріального характеру не має.

«Підстав для відмови в затвердженні угоди судом не встановлено. (…) Узгоджене сторонами угоди покарання відповідає загальним правилам призначення покарань, передбаченим Кримінальним кодексом України», – зазначено у вироку суду.

Пресслужба Хмельницького апеляційного суду