flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

24-річного водія з Нетішина суд оштрафував та позбавив права керувати авто на три роки

17 травня 2021, 17:14

Нетішинський міський суд визнав винним 24-річного місцевого жителя у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 130 КУпАП, та стягнув з нього 20 400 гривень штрафу й позбавив права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Як встановив суд, у ніч на 2 березня цього року в м. Нетішині молодий чоловік нетверезим керував автомобілем ЗАЗ. Огляд на стан сп’яніння поліцейські провели на місці зупинки за допомогою Drager Alcotest, що показав результат – 1,82 проміле алкоголю.

У судове засідання водій не з`явився. За матеріалами справи, його повідомляли рекомендованими листами про виклик до суду за адресою, яку він зазначив при складанні протоколу про адміністративне правопорушення – в м. Славута. Проте усі три повістки повернулися до суду з відміткою «адресат відсутній за вказаною адресою».

«Суд вчинив усі необхідні дії, щоб вчасно повідомити (його) про розгляд справи за адресою, яку він повідомив. Відповідальність за надання правдивої інформації про адресу проживання або адресу, на яку особу можна інформувати про перебіг подій по справі та особисті дані, повністю лежить на порушнику. Надання неправдивої інформації слід розглядати, як намагання у майбутньому використати цю обставину для уникнення відповідальності за адміністративне правопорушення», – зауважує суд, додавши, що відповідно до ст.268 КУпАП, за таких обставин справу можна розглядати.

Дослідивши матеріали справи про адміністративне правопорушення, зокрема, протокол про адмінправопорушення, рапорт інспектора, результат алкотесту, акт огляду на стан сп’яніння, акт огляду та тимчасового затримання транспортного засобу, постанову Нетішинського міського суду від 15.01.2021 року про визнання цього ж водія винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП, а також відеозаписом з відеореєстратора інспектора поліції, на якому зафіксований факт проходження огляду на стан алкогольного сп’яніння, суд дійшов висновку, що в діях нетішинця є склад правопорушення, передбаченого ч.2 ст.130 КУпАП (повторне протягом року вчинення будь-якого з порушень, передбачених ч.1 ст.130 КУпАп, зокрема, керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння).

Постанова не набрала законної сили та може бути оскаржена до апеляційного суду.

Пресслужба Хмельницького апеляційного суду