flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Увосьме на лаві підсудних: суд на рік відправив за грати обвинуваченого в повторній крадіжці

02 червня 2021, 09:23

Полонський районний суд визнав винним 38-річного жителя Шепетівського району у крадіжці, вчиненій повторно (ч.2 ст.185 КК України), та призначив для нього остаточне покарання у виді позбавлення волі строком на 1 рік і 20 днів.
За вироком, у квітні цього року з будинку жителя м. Полонного, де він перебував з дозволу тамтешньої мешканки, обвинувачений вкрав два мобільних телефони загальною вартістю 533 гривні.
Чоловік, який увосьме постав перед судом, підтвердив обставини вчинення кримінального правопорушення.
Суд, за згодою усіх учасників процесу, визнав недоцільним дослідження доказів щодо обставин, які ніхто не оспорює. При призначенні покарання, зокрема, врахував обставини, що пом’якшують покарання обвинуваченому: щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину, часткове добровільне повернення потерпілому викраденого майна; та обставину, що обтяжує покарання – рецидив злочину.
«Приймаючи до уваги, що обвинувачений раніше багаторазово вчиняв злочини, в січні цього року був звільнений з місця позбавлення волі, а в квітні знову вчинив кримінальне правопорушення, а тому для нього слід обрати покарання необхідне й достатнє для його виправлення та попередження нових злочинів лише у виді позбавлення волі», – зауважує суд.
Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.
Пресслужба Хмельницького апеляційного суду