flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Житель Полонного, що кинув гранату під ноги трьох чоловіків, 10 років проведе за ґратами – ХАС залишив вирок місцевого суду без змін

08 червня 2021, 16:47

Хмельницький апеляційний суд залишив без змін вирок Полонського районного суду від 5 вересня 2019 року, відхиливши апеляційну скаргу обвинуваченого.
За вироком, 41-річний житель Полонного наприкінці жовтня – початку листопада 2018 року незаконно купив у знайомого 10 бойових ручних наступальних осколкових гранат «РГД-5». Одну з них поклав в автомобіль дружини, яким користувався.
2 грудня він підвіз знайому до будинку в Полонному та якраз розвертався, аби виїхати з подвір’я, як до нього підійшов чоловік та попросив цигарку. Обвинувачений відповів, що не курить, і сказав відійти від авта. Прохачеві це не сподобалося – зав’язався конфлікт, в ході якого чоловік почав витягувати водія з автомобіля. До машини попрямували ще двоє його друзів. Помста водія не забарилася: відштовхнувши кривдника, він висмикнув кільце бойової чеки гранати та кинув її в бік чоловіків, а сам поїхав. Унаслідок вибуху постраждало двоє з них. У обох – осколкові поранення, які відносять до легких тілесних ушкоджень.
Полончанина, що жбурнув гранату в людей, Полонський районний суд визнав винним в закінченому замаху на умисне вбивство, вчиненому способом небезпечним для життя багатьох осіб (частина 2 статті 15, пункт 5 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України) й у незаконному придбанні, зберіганні та носінні бойових припасів (частина 1 статті 263 Кримінального кодексу України). 10 років позбавлення волі – таке остаточне покарання призначив суд, визначивши початок строку – з дня затримання, 3 грудня 2018 року.
Повний текст ухвали апеляційного суду буде проголошено 11 червня 2021 року о 16.00.
Пресслужба Хмельницького апеляційного суду