flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Полонський суд ухвалив вирок у справі про незаконний обіг наркотиків

19 жовтня 2021, 08:25

Полонський районний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим, визнав останнього винним у незаконному придбанні, виготовленні та зберіганні наркотичних засобів у великих розмірах, без мети збуту (частина 2 статті 309 Кримінального кодексу України) й призначив для нього узгоджене покарання у  виді двох років позбавлення волі зі звільненням від його відбування з випробуванням на 1 рік іспитового строку.

У серпні цього року під час санкціонованого обшуку помешкання 31-річного жителя с. Велика Березна Шепетівського району та його земельної ділянки поліцейські знайшли 1074,255 г канабісу, що відповідно до наказу МОЗ № 188 становить великі розміри.

Як встановив суд, улітку чоловік виявив самосів рослин конопель у себе на ділянці, зірвав їх та заніс на горище сушити, опісля – вживав за допомогою саморобних пристроїв для куріння. Мети збувати наркотики не мав.

Під час досудового розслідування прокурор та обвинувачений у справі уклали угоду про визнання винуватості, якою узгодили покарання, та просили суд її затвердити.

«У судовому засіданні не встановлено умов, передбачених ч. 7 ст. 474 КПК України, за наявності яких угода не підлягає затвердженню. Ухвалюючи вирок, на підставі об’єктивно з’ясованих обставин, підтверджених доказами та оцінених судом відповідно до ст. 94 КПК, суд приходить висновку, що мали місце діяння, у вчиненні яких обвинувачується (обвинувачений – авт.). Узгоджене сторонами угоди покарання відповідає загальним правилам призначення покарань, передбаченим КК України», – зазначає суд.

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду з підстав, передбачених ч. 4 ст. 394 КПК України.

Пресслужба Хмельницького апеляційного суду