flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Синці й зламане ребро: жінка, котру побив співмешканець, уклала з ним угоду про примирення

23 листопада 2021, 12:40

Полонський районний суд затвердив угоду про примирення, укладену між потерпілою та обвинуваченим. Визнав останнього винним у заподіянні умисного середньої тяжкості тілесного ушкодження (частина 1 статті 122 КК України) та призначив йому узгоджене покарання – 1 рік обмеження волі, звільнивши від його відбування з випробуванням на 1 рік іспитового строку. Протягом цього часу чоловік зобов’язаний періодично з'являтися до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти про зміну свого місця проживання, роботи й навчання.

За вироком, увечері 25 вересня 2021 року на подвір’ї свого будинку у м. Полонне 42-річний чоловік під час суперечки зі співмешканкою, що виникла на побутовому ґрунті, завдав їй не менше 9 ударів кулаком у різні частини тіла. У жінки медики діагностували перелом ребра та синці на підборідді, передпліччях, руках і ногах.

Під час досудового слідства потерпіла та обвинувачений уклали угоду про примирення, узгодивши вид і міру покарання, та просили суд її затвердити.

Суд переконався, що укладення угоди сторонами є добровільним, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дій будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді, її зміст, умови й порядок укладення відповідають вимогам закону. Підстав для відмови в затвердженні угоди суд не встановив.

При цьому суд зазначає, що узгоджена потерпілою та обвинуваченим міра покарання відповідає загальним засадам призначення покарання, є справедливою, необхідною і достатньою для виправлення чоловіка, враховуючи, що той повністю визнав свою вину й щиро розкаявся.

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

Пресслужба Хмельницького апеляційного суду