flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Як взяв велосипед, не пам’ятає: житель Полонного ушосте постав перед судом

09 грудня 2021, 14:42

Полонський районний суд визнав 45-річного жителя Полонного винним у двох крадіжках, вчинених повторно, одна з них – ще й поєднана з проникненням у сховище (частини 2, 3 статті 185 Кримінального кодексу України) та призначив йому остаточне покарання – 3 роки ув’язнення.

За вироком, у травні цього року в Полонному місцевий мешканець серед дня зайшов до незамкненого гаража сусіда й виніс звідти електроінструменти на суму понад 3500 гривень. У жовтні – вкрав велосипед у чоловіка, з котрим щойно познайомився під час вживання алкоголю.

У судовому засіданні свою вину у крадіжці велосипеда обвинувачений визнав, щоправда, пояснити нічого не зміг, бо, сказав, тоді був у стані сильного алкогольного сп’яніння. Велосипед уже повернув власникові. Не заперечував він і те, що заліз до сусідського гаража, проте запевнив, що не брав електродриль.

Потерпілий сусід пояснив, що не раз заставав обвинуваченого у себе на подвір’ї, тому коли з гаража зникли електроінструменти, одразу запідозрив його. Зустрівшись, сказав повернути майно, однак той віддав не усе.
Суд визнав доведеною вину обвинуваченого за обома епізодами крадіжок. Визначаючи вид та міру покарання, врахував, що він не працює, має посередні характеристики за місцем проживання, не має міцних соціальних зв’язків, раніше неодноразово притягався до відповідальності за аналогічні злочини й вчинив нові через короткий проміжок часу після відбуття покарання за попереднім вироком, обставини, що пом’якшують покарання, – щире каяття та активне сприяння розкриттю кримінальних правопорушень, така, що обтяжує – рецидив злочину.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

Пресслужба Хмельницького апеляційного суду