flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Захід впливу у виді попередження: суд розглянув справу неповнолітнього, що п’яним розбив сітілайти в Шепетівці

31 січня 2022, 13:07

Шепетівський міськрайонний суд визнав 16-річного жителя м. Шепетівки винним у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених статтею 173 КУпАП (дрібне хуліганство) й частиною 1 статті 178 КУпАП (розпивання алкогольних напоїв у забороненому законом місці) та застосував до нього захід впливу у виді попередження.

За постановою суду, увечері 29 грудня 2021 року неповнолітній шепетівчанин випив з другом на вулиці горілки та уночі розтрощив два рекламні щити.

У суді юнак вину у вчиненні адміністративних правопорушень визнав повністю та щиро розкаявся. Сказав, що пошкодив сітілайти, бо був п’яний.

Його мати (законна представниця неповнолітнього) пояснила, що син навчається в училищі, власних доходів не має, але сім’я має намір добровільно відшкодувати збитки за пошкоджене майно, сума яких, за попередніми розрахунками, становить близько 10 000 гривень.

«Враховуючи те, що [шепетівчанин] є неповнолітнім, що є обставиною, яка пом’якшує відповідальність, вчинив адміністративні правопорушення у віці 17 років, має неповну цивільну дієздатність у зв’язку з таким віком, вперше притягується до адміністративної відповідальності, навчається та власних доходів не має, щиро розкаявся, відсутність тяжких наслідків, суддя дійшов висновку, з врахуванням положень ч. 2 ст. 36 КУпАП, застосувати до нього захід впливу, передбачений ст. 24-1 КУпАП - у виді попередження», – йдеться у постанові суду.

Суд зауважує, що відшкодування шкоди, завданої неповнолітнім, здійснюється відповідно до норм статті 1179 Цивільного кодексу України та не є предметом розгляду цієї справи.
Постанова ще не набрала законної сили й може бути оскаржена до апеляційного суду.

Пресслужба Хмельницького апеляційного суду