flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Максимальні 10 років ув’язнення: апеляційний суд залишив без змін вирок жінці, що до смерті побила доньку

15 лютого 2022, 13:41

Хмельницький апеляційний суд залишив без змін вирок Хмельницького міськрайонного суду щодо обвинуваченої в заподіянні умисного тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілої (частина 2 статті 121 Кримінального кодексу України), а її апеляційну скаргу – без задоволення.

Нагадаємо, увечері 7 жовтня 2020 року до реанімаційного відділення Хмельницької дитячої міської лікарні з села Хмельницького району привезли 4-річну дівчинку у стані клінічної коми, з політравмами органів, синцями по усьому тілу. За її життя лікарі боролися майже місяць. 2 листопада 2020 року дитина померла.

На лаві підсудних з обвинуваченням у заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті дівчинки, опинилася рідна мати. У судовому засіданні жінка заперечувала свою вину, стверджувала, що дитина травмувалася, упавши з гойдалки, і у неї були приступи, під час яких вона падала, билася, була агресивною, дряпалася, рвала на собі волосся.

За словами свідка – жінки, в прийомній сім’ї якої два роки мешкали загибла дитина та її старша сестра – у дівчинки ніколи не було подібних приступів, а результати її медичних оглядів свідчать, що дитина була здорова. Сказала, що у 2020 році після заміжжя їхня мати подала позов до суду, аби їй повернули дітей. У серпні того року дівчаток довелося віддати родині.

Хмельницький міськрайонний суд визнав обвинувачену винною в інкримінованому злочині, призначив максимальні 10 років позбавлення волі та стягнув з неї на користь дитячої лікарні106 062 гривні витрат на лікування потерпілої дитини.

Обвинувачена оскаржила вирок до апеляційного суду, просила його скасувати, а провадження щодо неї закрити на підставі п. 3 ч. 1 ст. 284 КПК. На її думку, доказів, які б підтверджували її вину, у справі немає.

Повний текст ухвали у справі № 686/2336/21 з мотивами апеляційного суду буде оголошено 18 лютого 2022 року о 9:00.

Пресслужба Хмельницького апеляційного суду