flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Координаційна нарада в обласній прокуратурі: завдання №1 – ефективний збір доказів та належне розслідування злочинів, пов’язаних з війною

04 травня 2022, 14:55

Про стан злочинності на території регіону та шляхи спільного розв’язання питань роботи органів правопорядку в умовах воєнного стану говорили на координаційній нараді керівників правоохоронних органів Хмельниччини в обласній прокуратурі 3 травня 2022 року. Участь у заході взяли голова Хмельницького апеляційного суду Тетяна Спірідонова, начальник Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Гамалій, керівники правоохоронних органів й представники Збройних сил України.

За словами керівника обласної прокуратури Олексія Олійника, головне наразі – це ефективний збір доказів та організація належного розслідування кримінальних проваджень за фактами вчинення злочинів, пов’язаних зі збройною агресією окупанта.

«Кількість таких кримінальних проваджень, у яких прокурорами регіону здійснюється процесуальне керівництво, щоденно росте. Наразі їх уже понад 270. Ми робимо усе можливе, аби винні особи понесли визначену Законом відповідальність», – наголосив він, пише пресслужба відомства.

Учасники координаційної наради визначили й спільні заходи, спрямовані на викриття колаборантів, фактів неправомірного розпорядження гуманітарною допомогою, а також забезпечення дотримання правового режиму використання зброї та правопорядку серед військовослужбовців, членів добровольчих формувань.

Пресслужба Хмельницького апеляційного суду