flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З’їзд суддів України відбудеться 11-13 липня – РСУ

13 травня 2022, 08:22

XIX позачерговий з'їзд суддів України відбудеться 11-13 липня 2022 року у Києві. За це проголосували члени Ради суддів України сьогодні під час онлайн-засідання, повідомляє пресслужба РСУ. 

За словами Голови Ради суддів України Богдана Моніча, необхідність проведення з’їзду зумовлена нагальною потребою відновлення роботи Вищої ради правосуддя. Суддівське самоврядування має делегувати до ВРП 8 членів.

 «На сьогодні питання формування Вищої ради правосуддя залишається вкрай нагальним. Особливо, на жаль, ми мусимо констатувати, що в період війни є окремі випадки, коли наші колеги підозрюються у скоєнні злочинних дій, тобто виникають питання притягнення їх до відповідальності й обрання запобіжних заходів, про відсторонення від посад суддів, так само нагальними є питання звільнення суддів у відставку, особливо тих, які досягають 65 років. Загалом, є досить багато питань, які належать до виключних конституційних повноважень Вищої ради правосуддя, тому вона повинна працювати», – сказав Богдан Моніч.

Вирішувати організаційні питання РСУ доручила Державній судовій адміністрації України, яка має підготувати та подати на затвердження Ради суддів України План організаційних заходів з підготовки та проведення XІХ позачергового з'їзду суддів України.

Крім цього, РСУ продовжила до 31 травня 2022 року строк подання документів для кандидатів на посаду судді Конституційного Суду України, зауваживши, що умови конкурсу не змінюються.

Світлина: Пресслужба РСУ

Пресслужба Хмельницького апеляційного суду