flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд затвердив угоду про визнання винуватості у справі військового пенсіонера, який заперечував збройну агресію рф проти України

27 жовтня 2022, 17:19

Ярмолинецький районний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим у колабораційній діяльності (частина 1 статті 111-1 Кримінального кодексу України), визнав останнього винним у скоєнні інкримінованого правопорушення та призначив узгоджене сторонами покарання – позбавлення права обіймати посади або займатись діяльністю в органах управління Збройних Сил України строком на 10 років.

Відео, на якому військовий пенсіонер публічно заперечує здійснення збройної агресії РФ проти України під час спілкування із невстановленими особами, було розміщено 4 липня 2022 року в новинній стрічці одного з телеграм-каналів під назвою «Фанат путіна у Хмельницькому».

Таку ж позицію щодо війни в Україні він висловив у магазині під час розмови з військовослужбовцями, свідками якої стали четверо ярмолинчан.

Під час досудового розслідування обвинувачений і прокурор уклали угоду про визнання винуватості. Сторони узгодили призначення покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади або займатись певною діяльністю строком на 10 років.

У судовому засіданні обвинувачений беззастережно визнав себе винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111-1 КК України, повідомив про добровільність укладення угоди про визнання винуватості, розуміння характеру обвинувачення та наслідків укладення і затвердження угоди, можливість реального виконання вироку суду.

«Оскільки умови угоди про визнання винуватості відповідають вимогам КПК України та КК України, інтересам суспільства, не порушують права, свободи чи інтереси сторін, чи інших осіб, існує реальна можливість виконання обвинуваченим взятих на себе зобов’язань, а також існують фактичні підстави для визнання нею винуватості, зазначену угоду слід затвердити та призначити обвинуваченому узгоджене сторонами покарання», – підсумовує суд.

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

Пресслужба Хмельницького апеляційного суду