flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Житель Полонного обікрав будинок знайомого, поки той відбував адмінарешт: вирок суду

09 листопада 2022, 11:44

Полонський районний суд визнав 34-річного жителя м. Полонне винним у крадіжці, вчиненій повторно та в умовах воєнного стану (частина 4 статті 185 Кримінального кодексу України), й призначив йому покарання – 4 роки позбавлення волі (із застосуванням ст. 69 КК України).

Як встановив суд, увечері 17 червня 2022 року в м. Полонному місцевий житель, помітивши відчинені двері будинку знайомого, вирішив навідатися до нього. Проте виявилося, що господаря немає. Скориставшись нагодою, обвинувачений повернувся до порожнього помешкання й виніс звідти аудіотехніку та металеву плиту на суму більше як 2800 гривень –  усе перевіз велосипедом додому.

Під час судового розгляду справи свою вину у крадіжці визнав й щиро розкаявся.

Потерпілий розповів, що 15 червня його забрали відбувати адмінарешт до Шепетівського ІТТ. Повернувшись додому, зрозумів, що його житло обікрали. Підозрюваного поліція знайшла за кілька днів.   

Призначаючи покарання, суд серед іншого взяв до уваги, що обвинувачений раніше судимий, позитивно характеризується, визнав свою вину, активно спряв у розкритті злочину, добровільно відшкодував завдані збитки, тому йому можна призначити покарання нижче від найнижчої межі, встановленої в санкції ч. 4 ст. 185 КК України, у виді позбавлення волі.

Вирок ще не набрав законної сили там може бути оскаржений до апеляційного суду.

Пресслужба Хмельницького апеляційного суду