flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд оштрафував водія, що пропонував поліцейським гроші за непритягнення його до відповідальності за п’яне водіння

21 квітня 2023, 09:16

Городоцький районний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України: визнав останнього винним у пропозиції службовій особі надати їй неправомірну вигоду за невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, та призначив йому узгоджене покарання – 17000 грн штрафу з розстрочкою сплати на 10 місяців.

Водія автомобіля «Мазда» поліцейські зупинили на ділянці автодороги сполученням м. Городок – с. Підлісний Олексинець Городоцької ОТГ за порушення правил дорожнього руху. Під час перевірки документів правоохоронці виявили у нього ще й ознаки сп’яніння, тому запропонували пройти тест на тверезість. Результат газоаналізатора – 2,59 проміле.

Аби уникнути відповідальності за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння (ч. 1 ст. 130 КУпАП), водій спробував домовитися з поліцейськими й запропонував їм 300 доларів США неправомірної вигоди. Попри відмову патрульних й попередження про кримінальну відповідальність за це, чоловік не полишав спроб «відкупитися».

Такі дії водія правоохоронці кваліфікували як кримінальне правопорушення, передбачене частиною 1 статті 369 КК України.

Під час досудового розслідування прокурор і обвинувачений уклали угоду про визнання винуватості, узгодивши правову кваліфікацію, істотні обставини та покарання, й просили суд її затвердити.

Суд встановив, що водія обґрунтовано обвинувачують в інкримінованому злочині, він повністю визнав свою вину й розуміє характер обвинувачення, вид покарання, права та наслідки угоди й ухвалив рішення її затвердити.

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

Пресслужба Хмельницького апеляційного суду