flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вбила з особливою жорстокістю. У Кам’янці-Подільському суд виніс вирок жінці за вбивство матері

19 жовтня 2018, 17:06

Кам’янець-Подільський міськрайонний суд за участі присяжних виніс вирок обвинуваченій у вбивстві, вчиненому з особливою жорстокістю (п. 4 ч. 2 ст. 115 КК України) і позбавив її волі на 12 років.

Трагічні події розгорнулися торік на Водохреща у с. Вільховець, що у Кам’янець-Подільському районі. 48-річна жінка під час чергової суперечки кинула літню матір на підлогу і почала її бити: спочатку руками, потім взялася за сокиру. Судмедексперти на голові і руках потерпілої нарахують більше трьох десятків ран.

Після вбивства обвинувачена помила матір і підлогу від крові й поклала її помирати. Згодом подзвонила до родичів і запевнила, що жінка померла природною смертю. Власне це ж повідомила й фельдшеру , вимагаючи виписати довідку про смерть, аби матір поховати. Після обстеження померлої той викликав поліцію.

Саме ці обставини смерті літньої жінки знайшли підтвердження у судовому засіданні після аналізу доказів і показань свідків. «П. вчинила умисний особливо тяжкий злочин, в силу ст.89 КК України  не судима. Умисними діями обвинувачена позбавила життя матір, що само по собі є жорстоким вчинком. Негативно її характеризує серед іншого і те, що згідно з рішенням суду, через неналежну поведінку у неї було відібрано дитину. За висновком судово-психіатричної експертизи обвинувачена виявляє психічні та поведінкові розлади внаслідок вживання алкоголю, синдром залежності», – ідеться у вироку суду, який ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду