flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Звільнити за амністією. Шепетівський суд поставив крапку у справі про бійку на Водохреще-2017

17 січня 2019, 14:02

Шепетівський міськрайонний суд оголосив вирок у справі жителя села Михайлючка щодо бійки дворічноі давнини на святі Водохреща. Тридцяти трирічного чоловіка визнали винним за частиною першою статті 125 "Умисне легке тілесне ушкодження" та частиною першою статті 122 Кримінального кодексу України "Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження". За це йому присудили три роки позбавлення волі, від відбування яких звільнили на трирічний іспитовий строк. Однак, від цього покарання чоловіка звільнили за амністією. Але на користь потерпілих сумарно він має відшкодувати 23 тисячі гривень моральної шкоди.

Судили його за справу дворічної давнини. 19 січня 2017-го року обвинувачений із трьома знайомими розпиттям алкоголю святкували Водохреще. Між ним та потерпілим виник словесний конфлікт, який переріс у легкі тілесні ушкодження - їх завдав обвинувачений. Іншому постраждалому, який розбороняв чоловіків, дісталося більше - обвинувачений наніс йому кілька ударів, а тоді сів у автомобіль і зник. Пізніше з компанією він повернувся і завдав другому потерпілому ушкоджень, які кваліфікували як умисні середньої тяжкості.

У судовому засіданні обвинувачений 1986 року народження свою вину в інкримінованих злочинах визнав, однак наполягав, що умисно тілесних ушкоджень не наносив, а лише захищався. А ще попросив суд застосувати до нього Закон України "Про амністію у 2016 році". Так як чоловік - батько двох неповнолітніх дітей, а злочини, за якими його судили, не підпадають під категорію тяжких чи особливо тяжких, то до засудженого застосували статтю першу зазначеного закону і звільнили його від відбування покарання, призначеного вироком.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційної інстанції.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду