flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Чемерівцях взяли під домашній арешт підозрюваного у передачі неправомірної вигоди начальнику районного відділу поліції

05 лютого 2019, 17:36

Слідчий суддя Чемеровецького районного суду взяв під цілодобовий домашній арешт підозрюваного у передачі неправомірної вигоди начальнику Городоцького відділу поліції. Чоловіку вже вручили повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченому частиною 3 статті 369  Кримінального кодексу.  Згідно із документом він звернувся до керівника органу із пропозицією за 400 доларів США повернути затриманий поліцією автомобіль.

Слідчий просив, аби підозрюваного взяли під варту, а той – щоб застосували до нього запобіжний захід у виді домашнього арешту. Слідчий суддя встановив наявність ризиків, що підозрюваний може переховуватись від слідства та вчинити інше правопорушення. Однак, ні слідчий, ні прокурор не довели у судовому засіданні, що застосування більш м’якого запобіжного заходу, ніж тримання під вартою, не здатне запобігти цим ризикам.  

Суддя врахував, що підозрюваний має постійне місце проживання і стійкі соціальні зв’язки, і послався на практику Європейського суду з прав людини щодо позбавлення свободи. Відтак, застосував до підозрюваного домашній арешт строком на 60 діб.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду