flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд Славути дав дозвіл на проведення судово-медичних експертиз у справі про вбивство матір’ю новонародженої

18 лютого 2019, 17:49

Славутський міськрайонний суд задовольнив два клопотання слідчого про проведення судово-медичних експертиз у кримінальному провадженні з правовою кваліфікацію кримінального правопорушення за статтею 117 Кримінального кодексу України – умисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини.

Згідно з ухвалами суду, експерти серед інших мають дати відповіді на питання, яка причина та час смерті новонародженої дівчинки, чи є на тілі тілесні ушкодження, якщо так, то у результаті чого вони могли утворитися, а також, чи є у жінки, яка, ймовірно, її народила, ознаки пологів, їх дату, чи має вона тілесні ушкодження або захворювання, які могли б спричинити передчасні пологи.

За даними досудового розслідування, жителька Славутського району 13 лютого цього року відчула біль в животі, вийшла з хати на двір, де народила дитину. Дівчинка, за її словами, була без ознак життя, тож взяла її у мішок і закопала обабіч польової дороги. Через два дні тіло новонародженої знайшли.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду