flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Старокостянтинівський суд виніс заочне рішення про визнання військового таким, що втратив право на користування житлом

11 березня 2019, 16:41

Військова частина, що дислокується у м. Старокостянтинів, звернулася у Старокостянтинівський районний суд із позовом до військового, котрий з 2004 по 2016 рік проходив там службу, про визнання його таким, що втратив право на користування житлом.  

Позивач зазначив, що відповідач отримав однокімнатну квартиру в 2007 році на час служби у військовій частині чи до отримання житла для постійного проживання у встановленому порядку. Відповідно до наказу начальника Генерального штабу – Головнокомандуючого ЗСУ від 3 лютого 2016 року його призначено на посаду у вертолітній військовій частині Полтави. З того часу військовий не мешкає у старокостянтинівській квартирі, однак добровільно її не здав і продовжує незаконно утримувати.

Позивач підтвердив свої вимоги письмово, відповідач, хоча й був повідомлений належним чином, у судове засідання не з’явився, причини неявки не повідомив, не було від нього і заяв про відкладення розгляду справи. «Тому суд, за згодою представника позивача, вважає за можливе вирішити справу на підставі наявних у ній даних та доказів та ухвалити заочне рішення», – зазначає суддя.

Дослідивши докази у справі, суд прийшов до висновку, що позов підлягає задоволенню: «Пунктом 19 Порядку забезпечення військовослужбовців та членів їх сімей житловими приміщеннями, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3.08.2006 року №1081, у разі переміщення військовослужбовців по службі, пов’язаного з переїздом в іншу місцевість, службові житлові приміщення, які вони займали за попереднім місцем служби, підлягають звільненню, якщо інше не передбачено законодавством. А відповідно до ч.1 ст.71 Житлового кодексу України при тимчасовій відсутності наймача або членів його сім’ї за ними зберігається жиле приміщення протягом шести місяців», – ідеться у рішенні .

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду