flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Від обвинувачення відмовляється: у Полонному суд закрив кримінальне провадження щодо нічної бійки у кафе

12 березня 2019, 11:49

«Закрити кримінальне провадження по обвинуваченню К. у вчиненні нею злочину, передбаченого ч. 2 ст. 125 КК України на підставі пункту 7 частини 1 статті 284 КПК України, у зв’язку з відмовою потерпілої від обвинувачення», – таку ухвалу виніс Полонський районний суд у справі про нічну бійку в кафе.

За обвинувальним актом, 42-річна жителька села Полонського району о 2 ночі зчинила бійку в кафе в смт. Понінка: біля бар-стійки вона спочатку посварилася з відвідувачкою, далі шарпнула її за волосся, та так, що та не втрималася на ногах і впала. Уже лежачій обвинувачена нанесла численні удари по обличчю і тулубу.

За висновками експертів, потерпіла отримала тілесні ушкодження легкого ступеня тяжкості, що спричинили короткочасний розлад здоров’я.  Утім, від наміру притягнути свою кривдницю до кримінальної відповідальності вона відмовилася, подавши в підготовчому судовому засіданні відповідну письмову заяву з проханням закрити щодо неї провадження. Сторони у справі проти такої ініціативи не заперечували.

«Відповідно до частини 1 пункту 7, частини 6 статті 284 КПК України кримінальне провадження закривається у разі, якщо потерпілий, а у випадках, передбачених цим Кодексом, його представник відмовився від обвинувачення у кримінальному провадженні у формі приватного обвинувачення. Якщо така обставина виявляється під час судового провадження, що має місце у даному випадку, суд постановляє ухвалу про закриття кримінального провадження», – ідеться в ухвалі суду, яка ще не набрала законної сили і може бути оскаржена до апеляційної інстанції.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду