flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Полонський суд ухвалив вирок двом молодикам за крадіжку корів із пасовища

27 березня 2019, 13:34

Сьогодні Полонський районний суд ухвалив вирок двом хлопцям у справі про крадіжку корів із пасовища. Одного із них, 23-річного, визнали винним за двома статтями Кримінального кодексу:  частиною 2 статті 185 – крадіжка, вчинена повторно, за попередньою змовою групою осіб, частиною 1 статті 304 - втягнення неповнолітнього у злочинну діяльність. Йому призначили 3 роки позбавлення волі. Іншого, 17-річного, засудили до 1 року 6 місяців в’язниці за крадіжку (частина 2 статті 185 Кримінального кодексу - крадіжка вчинена повторно, за попередньою змовою групою осіб).

Згідно із вироком, обоє хлопців – мешканці Житомирської області, раніше судимі й перебували на іспитовому строці. Старший займався закупівлею худоби, молодший –  допомагав. У жовтні 2018 хлопці програли на ігрових автоматах гроші, за які мали купити тварин. Відтак, домовились їх украсти. Прямо із поля у Полонному вкрали 3 корови, які випасались без нагляду. Продали їх у Вінницькій області.

У суді обидва обвинувачені свою вину в крадіжці визнали. Та старший заперечив, що втягнув неповнолітнього у злочинну діяльність. Казав, що не знав про його неповноліття. Ба більше, молодший сам ініціював викрадення корів. Та суд визнав, що обставини справи достовірно свідчать про протилежне.

Призначаючи обвинуваченим реальне покарання суд врахував їх попередні судимості за крадіжку значної кількості корів, сукупність двох злочинів у старшого і негативні характеристики з місця навчання молодшого. Після оголошення вироку обох взяли під варту прямо у залі суду.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до апеляційного суду.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду