flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Двічі відмовився від огляду і залишив місце ДТП. 60-річному водію суд призначив 10 днів арешту

05 квітня 2019, 16:39

Віньковецький районний суд призначив 10 діб арешту 60-річному чоловіку, який неодноразово порушував правила дорожнього руху. Пенсіонера визнали винним у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 130 (повторна протягом року відмова від проходження огляду на стан алкогольного сп'яніння)  (1-й епізод ),  статтею 124 (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів), статтею 122-4 (залишення місця дорожньо-транспортної пригоди), частиною 2 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (2-й епізод) (далі - КУпАП).

У лютому 2019 року, маючи вже одне судове стягнення за частиною 1 статті 130 КУпАП, чоловік знову привернув увагу патрульних. Від проходження огляду на стан сп’яніння як на місці зупинки, так і в медзакладі він відмовився. Через два тижні, рухаючись заднім ходом, пенсіонер наїхав на стоячий автомобіль і покинув місце пригоди. Від огляду знову відмовився, хоча патрульний запідозрив ознаки сп’яніння.  

Усі епізоди суд розглядав одночасною. "З врахуванням кількості правопорушень та обставин, за яких вони вчинені, з урахуванням віку цієї особи до М. слід застосувати адміністративний арешт в мінімальному розмірі, оговореному санкцією статті, за яке передбачено максимальне покарання", - йдеться у постанові суду.

 Постанова уже набрала законної сили.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду