flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Півтора місяця на волі: у Шепетівці за грабіж судитимуть чоловіка, який лиш відбув покарання за аналогічний злочин

15 квітня 2019, 14:34

Шепетівський міськрайонний суд розгляне справу щодо жителя Шепетівки, обвинуваченого у грабежі, поєднаному з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, вчиненого повторно, поєднаного з проникненням у житло (частина 3 статті 186 Кримінального кодексу України).

За версією досудового слідства, 41-річний чоловік, котрий наприкінці січня цього року звільнився з місць позбавлення волі, де відбував 4-річне покарання за грабіж, вже на початку березня, пошкодивши вікно, проник у будинок в с. Білокриниччя Шепетівського району і на очах у потерпілої викрав три мобільні телефони й зарядний пристрій, що лежали на столі. Відштовхнув жінку та з награбованим залишив помешкання.

Санкція інкримінованої чоловіку частини 3 статті 186 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду