flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Старокостянтинові винесли вирок чоловіку, що наніс смертельні тілесні ушкодження своєму дядькові

16 квітня 2019, 14:54

Вісім років позбавлення волі – таке покарання призначив Старокостянтинівський районний суд обвинуваченому в заподіянні умисного тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілого ( частина 2 статті 121 Кримінального кодексу України), визнавши його винним в інкримінованому злочині.

За вироком, родинна трагедія розгорнулася в Старокостянтинові у будинку потерпілого, з яким тимчасово мешкав його племінник. Саме він увечері 24 січня 2018 року, будучи у стані алкогольного сп’яніння, наніс дядькові близько двох десятків ударів ногами та кулаками. За висновками судмедекспертів, у чоловіка, окрім численних саден та крововиливів, були переламані майже усі ребра, пошкоджені внутрішні органи – шанси вижити після таких ушкоджень у нього були малоймовірні.

Синові потерпілого обвинувачений подзвонив того ж дня, сказавши, що його батько прийшов з вулиці, впав обличчям додолу і не рухається.

Що стало причиною конфлікту, достеменно невідомо: обвинувачений свою вину не визнав і відмовився свідчити в судовому засіданні. Однак, його винуватість доведена дослідженими у суді доказами, серед яких – 12 відеозаписів з мобільного телефону обвинуваченого, на яких зафіксовано як він різним чином знущається і б’є свого дядька, а той перебуває у «пригніченому та хворобливому стані».

«Суд враховує, що Є. раніше не судимий, позитивно характеризується, на утриманні має неповнолітню дитину, однак він вчинив тяжкий насильницький злочин, який визначається найвищим винятковим ступенем небезпечності для суспільства, що спричинило тяжкі наслідки у виді смерті людини похилого віку, не розкаявся, а також не встановлено належних даних про виявленням ним жалю», – ідеться у вироку. Відтак суд обрав покарання у виді позбавлення волі.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду