flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Нетішині суд виніс вирок серійному грабіжнику

02 липня 2019, 14:24

«Визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.186 КК України, і призначити покарання у виді позбавлення волі строком на 4 роки.

На підставі ч.4 ст.70 КК України за сукупністю злочинів шляхом часткового складання покарання, призначеного за ч.2 ст.186 КК України та покарання, призначеного за ч.2 ст.186 КК України вироком Нетішинського міського суду Хмельницької області від 17 серпня 2018 року, остаточно призначити покарання у виді позбавлення волі строком на 4 роки 6 місяців», – такий вирок виніс Нетішинський міський суд обвинуваченому в грабежі, поєднаному з насильством, яке не є небезпечним для життя та здоров’я потерпілого, вчиненому повторно.

Як встановив суд, 28 червня 2018 року обвинувачений відкрито вирвав з рук чоловіка, що стояв біля магазину в Нетішині, телефон, який згодом продав. А вже за місяць напав на іншого чоловіка у коридорі будинку. Та цього разу не обійшлося без насильства: від удару по потилиці потерпілий впав, потім було ще кілька ударів ногами та пограбування – підсудний забрав планшет.

У судовому засіданні обвинувачений вину в інкримінованих злочинах визнав та попросив у потерпілих вибачення.

«Згідно з даними досудової доповіді обвинувачений за місцем проживання характеризується негативно, веде антигромадський спосіб життя, ризики вчинення ним повторного кримінального правопорушення та небезпеки для суспільства є високими, тому з висновку вбачається що виправлення обвинуваченого можливе за умови постійного нагляду та контролю, а також із застосуванням відповідних заходів виховного характеру в умовах ізоляції від суспільства.

На підставі викладеного, суд вважає необхідним призначити покарання у виді позбавлення волі в межах санкції ч.2 ст.186 КК України», – ідеться у вироку, який не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Довідково. Частина 2 статті 186 Кримінального кодексу України

 Грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або вчинений повторно, або за попередньою змовою групою осіб, -

карається позбавленням волі на строк від чотирьох до шести років.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду