flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Хмельницький апеляційний суд відправив під варту вінницького поліцейського, підозрюваного у перевищенні службових повноважень

03 липня 2019, 16:08

Ухвалу слідчого судді Хмельницького міськрайонного суду від 23 червня 2019 року щодо застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту скасувати і постановити нову, якою обрати йому запобіжний захід – тримання під вартою до 19 серпня – Хмельницький апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу прокурора і клопотання слідчого територіального управління ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, які просили застосувати до підозрюваного саме такий запобіжний захід.

Оперуповноваженого Вінницької поліції підозрюють у тому, що ввечері 11 червня у Вінниці під час виконання службових обов’язків він вдарив кулаком в обличчя чоловіка, котрий впав на асфальт і отримав тілесні ушкодження. Такі дії поліцейського правоохоронці кваліфікували за частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу), санкція якої передбачає покарання позбавленням волі на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Мотиви апеляційного суду щодо застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою будуть викладені у повному тексті ухвали, який судді оголосять 5 липня 2019 року о 12 год..

 Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду