flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Полонський суд призначив покарання чоловіку, що обікрав склад сільгоспкооперативу

09 липня 2019, 12:38

Полонський районний суд визнав обвинуваченого у крадіжці, поєднаній з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище (частина 3 статті 185 Кримінального кодексу України) винним та призначив йому покарання – 3 роки позбавлення волі, звільнивши від його відбування з випробуванням на іспитовий строк – 1 рік і 6 місяців.

За вироком суду, 5 квітня 2019 року 35-річний житель Полонського району через дах проник у склад сільськогосподарського кооперативу в с. Новолабунь, звідки таким же шляхом витягнув металевих пристроїв, деталей та інших виробів загальною вагою понад  400 кг і вартістю більше 2 тис. грн.. Крадене сховав неподалік у кущах. Наступного дня продав три бідони, решту – вивіз автомобілем і «розпорядився на власний розсуд».

«Суд враховує тяжкість вчинення ним кримінального правопорушення, що згідно зі ст.12 КК України є тяжким злочином, дані, що посередньо характеризують його особу, має на утриманні двох малолітніх дітей, визнання свої вини  та щире розкаяння у скоєному, активно сприяв у розкритті вчиненого ним злочину, що є обставинами, які пом’якшують покарання. Крім того, згідно з досудовою доповіддю відносно обвинуваченого, останній має середній рівень ризику вчинення повторного злочину. На покарання не пов’язане з позбавленням волі, або звільнення від відбування покарання з випробуванням заслуговує», - зазначає у вироку суддя.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду