flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Суперечка через неприязні відносини» закінчилася для одного односельця лікарняним ліжком, для другого - судом

30 вересня 2019, 17:29

Шепетівський міськрайонний суд розгляне справу щодо обвинуваченого 22-річного жителя одного із сіл Шепетівського району в заподіянні умисного середньої тяжкості тілесного ушкодження (частина 1 статті 122 Кримінального кодексу України) своєму односельцю.

За версією слідства, у серпні цього року в селі Шепетівського району обвинувачений розпочав словесну суперечку з односельцем, що проїжджав неподалік на велосипеді. Та словами не закінчилося, в хід пішли кулаки. У результаті ударів у 31-річного потерпілого чоловіка медики констатували переломи кількох кісток обличчя, струс головного мозку – тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості, що спричинили тривалий розлад здоров’я.  

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Довідково: Стаття 122 Кримінального кодексу України. Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження

Частина 1. Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження, тобто умисне ушкодження, яке не є небезпечним для життя і не потягло за собою наслідків, передбачених у статті 121 цього Кодексу, але таке, що спричинило тривалий розлад здоров'я або значну стійку втрату працездатності менш як на одну третину, -

карається виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду