flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Полонський суд ухвалив вирок чоловіку, що завдав тяжких тілесних ушкоджень сусіду

09 жовтня 2019, 14:49

3 травня 2019 року спільне вживання алкоголю зі своїм сусідом на веранді власного будинку закінчилося для жителя смт. Понінка важкою черепно-мозковою травмою: обвинувачений після словесного конфлікт ударив господаря в обличчя. Коли той зігнувся, взяв до рук майже метрову палицю і завдав йому ще кілька ударів по голові.

У Полонському районному суді, який розглядав справу, обоє чоловіків події того вечора підтвердили. Обвинувачений вину у нанесенні умисних тяжких тілесних ушкоджень своєму сусіду визнав, відшкодував йому усі збитки, завдані злочином.  

«З урахуванням зазначеного та приймаючи до уваги позицію потерпілого, який просив не позбавляти С. волі, суд вважає, що обвинуваченому слід призначити покарання необхідне й достатнє для його виправлення і попередження вчинення нових злочинів не пов’язане з реальним позбавленням волі, зокрема, застосувавши положення статей 75, 76 КК України», - ідеться у вироку суду.

Відтак Полонський районний суд визнав 49-річного обвинунваченого винним у нанесенні умисного тяжкого тілесного ушкодження, небезпечного для життя в момент заподіяння (частина 1 статті 121 Кримінального кодексу України) та призначив покарання – 5 років позбавлення волі, звільнивши від його відбування з випробуванням на 2 іспитових роки.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду