flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Нічний вояж чужим автомобілем закінчився для жительки Старокостянтинова вироком суду

15 жовтня 2019, 15:03

Старокостянтинівський районний суд визнав винною 30-річну жительку Старокостянтинова в незаконному заволодінні транспортним засобом (частина 1 статті 289 Кримінального кодексу України) та призначив покарання – три роки і два місяці позбавлення волі, звільнивши від його реального відбування на 1 рік і 6 місяців іспитового строку.

При призначенні покарання суд врахував, що жінка неодноразово притягувалася до кримінальної відповідальності за злочини проти власності, вчинила черговий у стані алкогольного сп’яніння, разом із тим взяв до уваги, що вона є особою молодого віку, сама виховує двох малолітніх дітей, потерпілий просив суворо її не карати.

«З врахуванням обставин справи та особи обвинуваченої, суд вважає за необхідне призначити покарання у виді позбавлення волі в наближеному до мінімального розміру, передбаченого санкцією ч. 1 ст. 289 КК України. Суд прийшов до висновку, що виправлення та перевиховання обвинуваченої можливе без ізоляції від суспільства, вважає допустимим звільнення від відбування покарання з випробуванням з покладенням обов`язків, передбачених пунктами 1, 2 частини першої та пунктом 2 частини другої статті 76 КК України», - ідеться у вироку суду.

За вироком, вночі 1 липня 2019 року обвинувачена разом із потерпілим у його гаражі в Сатрокостянтинові розпивали алкоголь. О 3.30, коли чоловік заснув, жінка взяла зі столу ключі від його авта і поїхала, замкнувши гараж. Прямувала у бік Шепетівки та дорогою пошкодила колесо, тож залишила автомобіль просто на узбіччі.

Як пояснила у суді – їхала купити цигарок і покататися, хоча водійських прав не мала. Просила суворо не карати і пообіцяла відшкодувати завдану злочином шкоду.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду