flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

8 років з конфіскацією майна: Ізяславський суд виніс вирок обвинуваченому в крадіжках та розбої

25 жовтня 2019, 12:51

Ізяславський районний суд визнав винуватим жителя села Старий Кривин Славутського району в крадіжці, вчиненій повторно, поєднаній з проникненням у житло (частина 3 статті 185 Кримінального кодексу України) та інше приміщення та в розбої, поєднаному із проникненням у житло (частина 3 статті 187 Кримінального кодексу України) і засудив його остаточно до 8 років ув’язнення з конфіскацією усього належного йому майна, крім житла.

«Суд враховує ступінь тяжкості вчинених злочинів, два з яких відносяться до тяжких злочинів, один – до особливо тяжкого, особу винного, який неодноразово судимий, в тому числі за злочини проти власності, відбував покарання пов’язані з реальним позбавленням волі, але належних висновків для себе щодо вчинених злочинів не зробив… негативно характеризується за місцем свого фактичного проживання, офіційно не працевлаштований…орган з питань пробації вважає, що виправлення Т. можливе лише в умовах ізоляції від суспільства», - ідеться у вироку суду.

За вироком, о першій ночі 7 лютого цього року в с. Старий Кривин Славутського району чоловік розбив вікно у будинку, який на той момент пустував, і викрав звідти електро- й господарських товарів на суму понад 1800 гривень.

Майже через два тижні таким же чином проник у сільський будинок культури та з кабінету художнього керівника виніс його ноутбук.

Уже в квітні нічний корисливий похід до чужого помешкання мав серйозніші наслідки: нетверезого обвинуваченого на місці злочину застав господар будинку, за що отримав кілька ударів в обличчя – спочатку кулаком, а потім болгаркою. Поки потерпілий лежав без свідомості, чоловік прихопив харчі і засоби гігієни та пішов.

У судовому засіданні обвинувачений вину визнав частково: із обставинами вчинення крадіжок погодився, а от щодо розбою розповів свою історію. Пояснив, що вночі через вікно заліз до односельця, аби випити з ним горілки. Та той до гостя поставився агресивно, напав на нього, тому він мусив оборонятися, у тому числі болгаркою, яка випадково потрапила під руку.

Проте допитані у суді свідки й досліджені докази підтвердили версію, викладену в обвинувальному акті. Єдине, що не знайшло підтвердження, – факт ударів по ногах потерпілого.  

Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду