flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Штраф і рік без водійських прав: нетверезе кермування водій визнав лише у суді

25 жовтня 2019, 15:04

«Визнати винним  у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених  ч.1 ст.130 КУпАП , ст.124 КУпАП та накласти на нього стягнення у виді штрафу в розмірі 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян в сумі 10200 грн з позбавленням  права  керування  транспортними  засобами на строк один рік», – таку постанову ухвалив Городоцький районний суд щодо 29-річного жителя Городка.

Як встановив суд, ввечері 21 вересня 2019 року в с. Кузьмин водій Volkswagen, порушивши Правила дорожнього руху, не дотримався безпечного бокового інтервалу і наїхав на припаркований обабіч Mercedes. Автомобілі отримали механічні пошкодження.

При цьому у водія Volkswagen поліцейські зафіксували ознаки алкогольного сп’яніння, проте пройти огляд на стан сп’яніння чоловік відмовився. Визнав, що їхав нетверезий за кермом, лише у судовому засіданні.

«Таким чином, дії слід кваліфікувати за ч.1 ст.130 КУпАП, тобто, як  відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного сп'яніння та ст.124 КУпАП  - порушення Правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження майна», – констатує суд.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду