flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд на 3 місяці позбавив права керування транспортом водія рейсового мікроавтобуса

27 листопада 2019, 13:03

Чемеровецький районний суд визнав винним водія рейсового мікроавтобуса у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення – і позбавив його права керування транспортними засобами на 3 місяці.

Як встановив суд, цьогоріч 11 листопада водій мікроавтобуса «Mercedes Benz», що виконує пасажирські перевезення на міжобласному маршруті, порушивши пункт 31.3б Правил дорожнього руху України, своєчасно не пройшов обов’язковий технічний контроль свого ТЗ.

При цьому протягом року він вже піддавався адміністративному стягненню за частиною 2 статті 121 КУпАП (керування водієм транспортним засобом, який використовується для надання послуг з перевезення пасажирів, що має несправності, передбачені частиною першою цієї статті, або технічний стан і обладнання якого не відповідають вимогам стандартів, правил дорожнього руху і технічної експлуатації).

Постанова не набрала законної сили і може бути оскаржена до апеляційного суду.

Довідково: Стаття 121 КУпАП. Порушення водієм правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами

Частина 4. Повторне протягом року вчинення будь-якого з порушень, передбачених частинами першою - третьою цієї статті, -

тягне за собою позбавлення права керування транспортними засобами на строк від трьох до шести місяців або адміністративний арешт на строк від п'яти до десяти діб.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду