flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд оштрафував 50-річного чоловіка, що нетверезим і без прав керував мотоциклом

17 грудня 2019, 11:45

«Визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч.1 ст.130 КУпАП і накласти стягнення у виді штрафу в розмірі шістсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 10200 гривень», – таку постанову виніс  Новоушицький районний суд водієві мотоцикла.

Як встановив суд, зранку 9 листопада у с. Шебутинці Новушицького району 50-річний чоловік керував мотоциклом без номерних знаків у нетверезому стані. «Драгер Алкотест» показав вміст алкоголю - 2,32%.

«Відповідно до вимог п.2.9 (а)  Правил дорожнього руху України, водієві забороняється керувати транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння або перебуваючи під впливом наркотичних чи токсичних речовин», – зазначає у постанові суддя.

При цьому, посвідчення водія порушник ПДР не отримував.

Постанова не набрала законної сили і може бути оскаржена до апеляційної інстанції.

Довідково: Стаття 130. Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції

Частина 1. Керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, а також передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп'яніння чи під впливом таких лікарських препаратів, а так само відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, -

тягнуть за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік і на інших осіб - накладення штрафу в розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду