flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Три роки без водійських прав і 20400 грн штрафу за чергове п’яне кермування трактором – постанова Віньковецького райсуду

05 лютого 2020, 10:41

О 12 ночі 2 грудня минулого року в с. Охримівці Віньковецького району місцевий житель п’яним їхав за кермом трактора – це підтвердили результати огляду на стан сп’яніння у Віньковецькій ЦРЛ.

«За сукупності проаналізованих доказів доведено вину порушника у керуванні транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що являється порушенням вимог п. 2.9 (а) ПДР України, згідно з яким водієві забороняється керувати транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції», – зазначає у постанові Віньковецький районний суд, що розглядав справу.

Оскільки таке правопорушення 34-річний водій вчинив вдруге за рік, то суд визнав його винним у повторному протягом року керуванні транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння (частина 2 статті 130 КУпАП), оштрафував на 20400 гривень і на три роки позбавив водійських прав.

У суді чоловік свою вину визнав і не заперечував обставини вчинення правопорушення.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду