flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відвідини шкільної дискотеки закінчилися для полонського ліцеїста вироком суду

13 лютого 2020, 16:46

Полонський районний суд визнав винним 17-річного студента ліцею у нанесенні тілесних ушкоджень легкого ступеня тяжкості, що спричинили короткочасний розлад здоров’я, школяреві й покарав його штрафом у розмірі 850 гривень. Крім цього, обвинувачений та його законний представник – батько, повинні відшкодувати потерпілому 1305 гривень майнової і 9 тисяч гривень моральної шкоди.

«При цьому, суд не знаходить за можливе задовольнити клопотання адвоката щодо звільнення від покарання на підставі ст.105 КК України  та застосувати до нього примусовий захід виховного характеру, оскільки обвинувачений щиро не розкаявся у скоєному, а зміст даних ним в суді показань беззаперечно не свідчить про його подальшу бездоганну поведінку», – зазначає у вироку суддя.  

Як встановив суд, 22 березня 2019 року ліцеїст на дискотеці в Полонській школі посперечався зі школярем і під час конфлікту двічі вдарив його кулаком в обличчя. Підліток з переламаними кістками носа і струсом мозку опинився в лікарні, а його кривдник – постав перед судом.

«В ході судового розгляду доведено, що неповнолітній заподіяв для малолітнього легкі тілесні ушкодження, які спричинили короткочасний розлад здоров'я, внаслідок чого потерпілий звертався за медичною допомогою, проходив лікування, на що витрачено кошти в сумі 1305 грн., що визнається обвинуваченим.

Також малолітній внаслідок завданих для нього обвинуваченим тілесних ушкоджень зазнав фізичний біль та страждання, а тому для нього заподіяна моральна шкода, право на відшкодування якої передбачене ст.23 ч.1 ст.1167 ЦК України», – констатує суд.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду