flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За ухилення від проходження програми для кривдників суд покарав чоловіка арештом

27 лютого 2020, 17:59

Ярмолинецький районний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором і підозрюваним в умисному ухиленні від проходження програми для кривдників особою, щодо якої такі заходи застосовані судом, визнав чоловіка винним в інкримінованому злочині та призначив йому покарання у виді 1 місяця арешту.

Згідно із постановою Ярмолинецького районного суду, що набрала законної сили 1 липня 2019 року, 23-річного раніше судимого жителя Ярмолинець визнано винуватим у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 173-2 КУпАП (вчинення домашнього насильства особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за це порушення). Суд наклав на нього стягнення у виді 15 діб арешту і направив його для проходження колекційної програми для кривдників.

Протягом 3 місяців – від 9 жовтня 2019 року по 8 січня 2020 року – чоловік повинен був відвідувати заняття у територіальному центрі соціального обслуговування РДА, проте на заплановані тренінги і профілактичні бесіди із фахівцями прийшов лише кілька разів у листопаді.

Суд погодився із кваліфікацією дій правопорушника, як умисне ухилення від проходження програми для кривдників особою, щодо якої такі заходи застосовані судом – стаття 390-1 Кримінального кодексу України.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Довідково: Стаття 390-1 Кримінального кодексу України. Невиконання обмежувальних заходів, обмежувальних приписів або непроходження програми для кривдників

Умисне невиконання обмежувальних заходів, передбачених статтею 91-1 цього Кодексу, або умисне невиконання обмежувальних приписів, або умисне ухилення від проходження програми для кривдників особою, щодо якої такі заходи застосовані судом, -

караються арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до двох років.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду