flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Соцдопомога шляхом обману: у Ярмолинцях засудили жінку за недостовірні дані про статки у декларації

02 березня 2020, 11:13

Ярмолинецький районний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченою у шахрайстві, визнав жінку винною за інкримінованою їй частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України та призначив узгоджене покарання – 595 гривень штрафу.

Як встановив суд, 46-річна мешканка села Ярмолинецького району у лютому 2017 року та у червні 2018 року зверталася до управління соціального захисту населення місцевої РДА із заявами про призначення допомоги малозабезпеченій сім’ї. На підтвердження майнового стану додавала декларацію про доходи, утім, не вписала туди заробітки свого чоловіка та дохід від продажу молока. На підставі підроблених документів обвинувачена незаконно отримала від держави 47464 гривні соціальної допомоги малозабезпеченій сім’ї.

Суд погодився із правовою кваліфікацією дій жінки, як заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство) – ч.1 ст.190 КК України.

Обвинувачена беззастережно визнала свою вину та погодилася на призначення обумовленого сторонами угоди про визнання винуватості покарання у виді штрафу в розмірі 35 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 595 гривень.  

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду