flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Версію про непричетність спростували свідки: Ізяславський суд ухвалив вирок викрадачеві коня

22 квітня 2020, 10:41

Чотири роки позбавлення волі – таке покарання призначив Ізяславський районний суд 21-річному жителю Шепетівки, обвинуваченому у крадіжці, вчиненій повторно (частина 2 статті 185 Кримінального кодексу України).

«Беручи до уваги, що обвинувачений неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення корисливих злочинів, належних висновків не зробив, тому суд приходить до висновку, що для нього слід обрати покарання необхідне й достатнє для виправлення та попередження нових злочинів лише у виді реального позбавлення волі», – ідеться у вироку суду.

За вироком, 21 липня минулого року на пасовищі біля с. Радошівка Ізяславського району молодий чоловік побачив кобилу, що паслась без нагляду, перепнув тварину у посадці та викликав телефоном заготовача худоби, якому продав її за 4 тисячі гривень.

У суді молодик вину не визнав. За його версією, того дня він дійсно приїжджав у Радошівку, але до дівчини.

Утім, обвинуваченого упізнав заготувач, котрому він продав лошицю. Той запам’ятав історію цього чоловіка, мовляв, продає тварину, бо потрібні гроші на операцію братові.

Кобилу знайшли того ж дня: її впильнувала господарка на вантажівці, що проїжджала повз село. На той момент поліцейські якраз проводили там перші слідчі дії, тож зупинили автомобіль і згодом повернули тварину власниці.

Вирок набрав законної сили.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду